Petra

PetraSziasztok!

Mikor pár héttel ezelőtt elhatároztam, hogy Au-pair leszek és kiköltözöm külföldre, még nem is sejtettem, hogy ilyen élményekben lesz részem és ennyire boldog leszek Londonban a családommal.

Amint meg lett a családom és kezemben tartottam a papírokat, elkezdtem szervezni az utamat. Rögtön megvettem a repjegyemet, bőröndöket és minden egyéb szükséges dolgokat.
Jó előre bevásároltam mindent, hogy itt kint már ne kelljen annyi mindent vennem magamnak, így sokkal olcsóbban megúsztam a dolgot.

Elérkezett a nagy nap és én borzasztóan izgultam, alig tudtam elaludni éjjel, másnap reggel utolsó simítások, könnyes búcsút vettem a családomtól és a barátaimtól, majd nekivágtam az utamnak, egyenesen Londonba.
Mikor megérkeztem, kedves fogadtatásban volt részem, bár nem volt még otthon mindenki, de így legalább sikerült mindent megbeszélnem az anyukával, nagyon kedves volt és nagyon jól szót értettünk már elsőre. Később megjött a család többi tagja is, az ajándékokat odaadtam a családnak, amiknek mind nagyon örültek, én pedig egy nagyon szép szobát kaptam tőlük és egy saját, felújított fürdőszobát .
Az első pár nap a csomagjaim kipakolásával, a berendezkedéssel és ismerkedéssel telt.
Egy zsidó házaspárhoz kerültem, akiknek két kisfia  van, egy 20 hónapos  és egy 11 éves.
Mindketten nagyon aranyosak, bár a picivel először nehézkes volt kijönni, mert egy rosszcsont és hisztis is sokszor, de már elfogadott és jókat játszunk és szeret engem.

Van egy kis hátránya is a dolognak, ami igazából a velejárója, csak erre fel kell készülni, hogy elég sok házimunka van általában, nekem például rengeteg takarítást és házimunkát kell csinálnom, néha többet, mint a gyerekekre vigyázni, de persze ez családfüggő.
Viszont máris szereztem barátokat és járom minden nap a várost, mozikat, szórakozóhelyeket, nevezetességeket és shopping center-eket.
Szóval nagyon jó itt az élet és semmit sem bántam meg.
Rengeteg élményben lehet része az embernek és sok-sok emléket szerezhet.
Természetesen minden megváltozik, hiszen más ország, más család, más otthon, más tennivalók, életvitel, esetleg hobbi, barátok. De mindenkinek ajánlom, hogy vágjon bele, hiszen nincs mit veszítenie.
Nekem mindenben segítségemre volt Nemes Anett, nagyon sok mindent köszönhetek neki és ha bármi gondom lenne itt kint, rá bármikor számíthatok.
Remélem sokáig fog tartani ez az öröm. Sok bátorságot minden leendő Au-pairnek

 

Üdv: Petra