Vanda – Olaszország

Szia Anett!

VandaMegérkeztem Olaszországba, Milánotol kb. 22 km-re Saronnoba. Bocsi, hogy eddig nem irtam, de egy hétbe telt mire sikerult elintézni az internetet. Hát igen ez itt Olaszország a dolgok kicsit ráérősen zajlanak. A család nagyok kedves. Apa butorgyártással foglalkozik, reggeltől estig dolgozik de ebédelni mindig hazajön. Ja igen itt 13:00-tól 15:30-ig megáll az élet. Az emberek eltűnnek, a boltok bezárnak. Anya itthon dolgozik, de jövő héttől egy nap délután be kell mennie az irodába Milánóba. Így egyedül maradok a 6 hónapos Emmával. A baba nagyon cuki, állandóan mosolyog ha meglát, de még csak anyatejet iszik. Most probálkozunk a cumisüveggel meg a reszelt almával. Hát eddig nem nagy sikerrel több kötött ki az asztalon mint a szájában 🙂 Így kicsit tartok hogy egy egész délutánt leszek vele.

VandaA hetem nagyon zsúfolt volt. Itt zajlik az élet emberek jönnek mennek. Már be is iratkoztam a suliba, múlt pénteken kezdtem. Heti kétszer járok napi 3 órát Milánoba. Ja Miláno csodaszép a Dóm, a kastély leírhatatlan. Sok ember, sok turista nagy a jövés-menés.Hétvégén meglátogattuk a nagyszülőket. Nagyon jó fejek. Ok Chieriben élnek, ami Saronnotol kb. másfél óra autóval ( de apa 150-nel szokott száguldani az autópályán). Itt bemutattak az összes barátuknak, voltak vagy 30-an, 40-en és mindenki kérdezgetett vasárnapra totál elfáradtam. Ja apa nagy Juventus fan múltkor együtt néztük a meccset. És 22-én apával meg még pár Juve fannal elmegyünk egy meccsre. Már alig várom sosem voltam még akkora arénában mint a Juventusé.
VandaHétvégén elmegyünk a tengerpartra, a nagyszülők is jönnek. Itt mindig szoktak házat bérelni, és apa azt mondta, hogy eszünk halat. Ja igen anyu nem tud főzni!!!!! Múlt héten reggelire zsömlét meg sajtot, ebédre zsömlét meg sajtot és vacsorára is az volt. Egy hete vagyok itt de máris lötyög rajtam a gatya. De hétvégén bepótoltam a nagyiéknál. Az előétel szalámi meg pizza volt, utána jött a sonkás tészta, utána sült hús krumplival, aztán sajt meg gyümölcs a végén meg a torta megspékelve egy kis szicíliai borral ami olyan ütős mint a Tokaji. És náluk ez egy ebéd!!!!!!!!!!!!!!!!!
Még szerencse, hogy a nagyi csomagolt belőle így hét közepéig kihúzzuk a kajával. Utána meg elő kell vennem a főzőtudományomat (ami nem sok).
De ennek ellenére nagyon jó helyre kerültem. Nincs sok dolgom napi 4 órát vigyázok Emmára amíg anyu fennt dolgozik ezenkívul nincs más dolgom, jó segítek megteríteni, meg lepakolni az asztalt.
Hogy vagy?
Ciao
Vanda