Kriszti Svédországból

Szia Anett!Kriszti svedorszagbol 1

Már  öt hete itt vagyok Svédországban a host családomnál, és minden tökéletes! A kiutazás előtti napokban átestem a „minek megyek én ki, maradnék inkább itthon?!?!” fázison, de amint megláttam őket a pályaudvaron ez elmúlt. Hatalmas svéd zászlóval, virágcsokorral és rengeteg kedvességgel fogadtak. Stockholmtól 15 percre lakunk egy hatalmas házban, az erdő mellett, tipikus kisgyerekes környezet.

Kriszti svedorszagbol 2Két kisgyerekkel kell foglalkoznom: Clara egy éves, Oscar három és fél. Reggelit csinálok, majd a szülők elviszik őket a napközibe. Utána beágyazok, rendbe teszem a gyerekek dolgait, heti egyszer kiporszívózok. Délután pedig elhozom őket a napköziből, elmegyünk a parkba játszani vagy hazajövünk. Nagyon édes gyerekek, Kriszti svedorszagbol 4Oscarral kicsit nehézkes a beszélgetés a svéd miatt, de valahogy mindig megoldjuk, Clara pedig még nem beszél. Hatalmas élmény volt mikor kb. a második héten mentem értük a napközibe és nagy mosollyal futott felém a Clara és megölelt. J Azóta minden nap ez történik, leírhatatlan. J

A szülők egyszerűen fantasztikusak, nagyon szeretem őket. Mindent megtesznek, hogy otthon érezzem magam, mindig érdeklődnek, hogy van-e valami amit szeretnék. Tudják, hogy imádom a csokit, ezért mindig mikor mennek vásárolni hoznak nekem egy csomót. J (sok más ilyen dolog van, amik apróságok igazándiból, de jól esik az embernek J).Kriszti svedorszagbol 5Már kétszer vendégül látták a barátomat, vele is nagyon kedvesek voltak. Bevonnak a hétköznapjaikba, mesélnek a munkájukról. Holnap lesz „szülői értekezlet” a napköziben, külön kérdezték, hogy van-e valami, amit említsenek meg a nevemben. Bármit meg lehet velük beszélni. Nem tudok elképzelni náluk tökéletesebb host családot, tényleg. Természetesen honvágyam is van, de ha újra döntenem kéne, hogy jövök-e, ugyanezt tenném! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy vágjon bele, rengeteg élménnyel és tapasztalattal lehet gazdagodni! 

Köszönök mindent!

Kriszti