Zsófi Hollandiából – „örülök, hogy itt vagyok”

Zsofi HollandiabolKedves Anett!

Köszönöm az érdeklődésed.

A napirendem úgy néz ki, hogy hétfőn, kedden és csütörtökön 11 és 6 között, pénteken a legkisebbnek nincs iskolája, ezért 8.30-tól 17:30-ig dolgozom. Minden nap rendet kell raknom a házban, beágyaznom, kéthetente ágyat húznom. Esténként föl kell porszívóznom, rendet raknom. Heti egyszer teljesen kitakarítok, vizesblokkokkal együtt. Mosnom, vasalnom szintén kell. Havonta ablakot kell mosnom. Ebédet kell főznöm, negyed egyre elmegyek a skacokért az iskolába, hazahozom őket, megebédelnek. Visszaviszem őket, negyed négyre megyek értük délután, hazajövünk, aztán a nagyok edzésre mennek. A jogsimat pont elutazás előtt csináltam meg, ha megérkezik a kártyám, majd fuvaroznom is kell időnként. Esténként hatra elő kell készítenem az asztalt a vacsorához, a szülők meleget esznek, a gyerekek hideget.

Most már egészen összecsiszolódtunk a fiúkkal, de a kommunikálás nagyon nehezen megy. Nem számítottam rá, hogy úgy vesznek föl engem, hogy a gyerekek ennyire nem beszélnek angolul. Így nagyon nehéz túljutni a csináld ezt, ne csináld azt jellegű kommunikáción, pláne, hogy kevés időt töltünk együtt, és ennek az időnek egy részében is házimunkával kell foglalkoznom.

Járok nyelvtanfolyamra (eddig kétszer voltam), itt van egész közel a házunkhoz. A tanárom nagyon jó, én beszélek legkevésbé hollandul a csoportomban, van némi behoznivalóm, de élvezem. Már egész sok embert ismerek itt, főleg a couchsurfingen keresztül, de néhány au-pairt és néhány hollandot is.

Van egy blogom, http://anaptuze.blogspot.nl/ ott elég sokat szoktam írni, nem tudom, mennyire részletesen érdekel. A gyerekekről nincsenek fényképeim, ami fényképem van, az fönt van a blogon.

Összességében azt mondanám, hogy örülök, hogy itt vagyok, a host-családommal tartjuk a három lépés távolságot, kicsit több instrukció és visszajelzés nem jönne rosszul, de azért haladunk.

Ha bármi egyéb kérdésed van, szívesen válaszolok, és köszönöm a segítőkészségedet.

 

Üdvözlettel,

Forrás Zsófi