Teréz Tirolból – “sok minden történik, és lehetetlen mindent elmesélni”

Terez1Sziasztok!

Már lassan 1 hónapja kint vagyok. Hát mit ne mondjak. Iszonyatosan jó, semmire se lehet panaszom, Tirol egy fantasztikus hely.

A család nagyon kedves és türelmesek. Van 3 gyerek, de nekem csak a legkisebbikre, a 3 évesre kell vigyáznom. Az apuka csak hétvégente van itthon, mert van egy cégük és ezért mindig Bécsben van.

Minden úgy kezdődött. hogy megérkeztem (szüleim kihoztak), ekkor hétfő volt. Ekkor Leonie már jött oda hozzám, és megfogta a kezem, hogy menjek vele ide-oda. Mondom szuper, egyből befogadott. Ahogy én elképzeltem.. Mindenkivel ilyen először, de utána kb egyszer sem hallgatott rám, nem engedett nekem semmit. Gondoltam, kell neki még egy kis idő. Szerdán elutaztunk mi is Bécsbe, ott aludtunk, majd tovább utaztunk Burgenlandba, mert ott is van egy házuk. Ekkor nagyon sok vendég jött, és követni nem tudtam már, hogy ki- kicsoda. Volt egy öreg bácsi, aki tudott pár szót magyarul. Meg elmentünk itt egy étterembe, és a pincér csajszi egyszer csak ilyet szól nekem: ” Te tudsz magyarul?” “Igen..magyar vagyok” majd megkérdeztem, hogy honnan jött rá, hogy én magyar vagyok. Erre jött a válasz: “A kiejtésedből” Ez egész nap mosolyt csalt az arcomra, nagyon jó érzés volt. Itt kb 1 hetet voltunk. Leonie továbbra se hallgatott rám, mindig hisztizett. Majd mondta az anyuka, meg a testvére is (közben őket is megismertem), hogy kell neki kb 2 hét mire jobban megbarátkozik velem. Ez így is történt. Mikor én altattam először, az kb 1 órámba került, mert altatásnál még mindig hisztizett, hogy csak az anyuja csinálhatja. Amúgy sok dolog van még mindig amire mindig mondja hogy csak az anyukája csinálhatja. De mostanra már nem zavar ha elkezd hisztizni, nekem ez a feladatom, én ezért vagyok itt. Anyukája is mondta, hogy túl kedves vagyok, kicsit szigorúbbnak kell lennem. Szigorúbb lettem és most már az van amit mondok, hiába hisztizik. Nagyon összebarátkoztunk és megbízik bennem. Azóta már többször altattam és ezek mindig apró siker élmények, hogy “Ez az! Nekem is sikerült!” Ezek mindig feldobják a napom. Neki van egy olyan heppje, hogy cumi nélkül nem alszik el. És ha a cumi a szájában van, akkor elkezdi csipkedni az ember kezét, meg simogatni, és ezáltal ő megnyugszik. Az is nagyon jó érzés volt, mikor az én kezem kérte és simogatta. Terez2

Egyenlőre még nincs kialakult napirend, mondták, hogy majd akkor lesz mikor elkezdődik a suli a 2 nagyobbiknak, Leonie meg megy a Kindergartenbe. Mostanában elszoktunk menni sétálni, lovakat nézni, halakat etetni vagy épp a játszótér a program.

Összefoglalva: Nem bántam meg, hogy eljöttem. Iszonyatosan sok minden történik, és lehetetlen mindent elmesélni. De a lényeg, örülök, hogy ilyen jó családom van, persze hiányzik az igazi családom is. De minden nap beszélek velük, így ez sem vészes. Minden nagyon szuper, és remélem, hogy ez így is marad. 🙂

Teréz (Kite)