Blanka Amerikából – “Nagyon élvezem az itt létet, illetve Boston is nagyon tetszik”

IMG 0444Szia Viki!

Szia Anett!

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de az elmúlt pár nap eléggé zsúfolt volt.

Igen sikerült beilleszkednem a családba. Teljesen olyan mintha én is családtag lennék. Nagyon aranyosak. A gyerekek is elfogadtak, olyan mintha én lennék itt a nagy testvér.

A munkaóráim egész jók. Általában így zajlik egy nap: reggel 6-kor felkelek, felkeltem a két lányt megreggelizünk, elkészülünk majd 7 órakor elviszem őket a buszhoz. Hazajövök, 7:30-kor felkeltem a kisfiút, ő is elkészül, megreggelizik, majd 8 óra körül elviszem a suliba. Olyan kb 8:30-tól 2:40-ig szabad vagyok. Ilyenkor elmegyek a kondiba, vagy találkozok az itteni barátaimmal, vagy van hogy pihenek, filmet nézek meg ilyenek. Délután olyan 3 óra körül elmegyek a fiatalabbik lányért a suliba, Haza jövünk, eszünk, majd elmegyünk a kisfiúért. Utána meg  edzésre viszem őket. Járnak vívni, jiu jitsura, zongora órára, kórusra. Edzés után hazajövünk megvacsizunk és utána végzek. Ha nincs este máshol programom akkor itthon maradok a családdal. 🙂

A hétvége programja (ha dolgozom): Szombat reggel a nagylányt elviszem  kórusra, ő ott tölti a délelőttöt. A másik kettő gyerkőcnek külön matekja van szombat délelőtt. Szombat délután meg golfra megyünk a két kisebbikkel. Ha szombaton dolgozom, akkor általában 9-től fél 3,3-ig. Vasárnaponként általában nem dolgozom, csak különleges alkalmakkor. Például ma, mert az anyuka elutazott a hétvégére, az apuka meg ügyeletes a korházban. Vasárnaponként a gyerekeknek délelőtt sunday school van. Délutánonként itthon vagyunk.

Suliba még nem járok, mert februárban kezdődnek a tanfolyamok. Barátaim már vannak. A többi bostoni au pairrel összebarátkoztam, illetve a magyar lánnyal (Dórival is).

Nagyon élvezem az itt létet, illetve Boston is nagyon tetszik. Dórival elmentünk Cambridge-be a Harvardra. Szép nagyon a Harvard campus. Olyan mint a filmekben. A ksifiúval voltunk a Museum of Sciencbe. Ez még mind novemberben volt. Hálaadáskor teleettem magam a sok finomsággal. Aztán jött a decembre, karácsony. Karácsony előtt egy hétvégét New York-ban töltöttem, meglátogattam egy barátnőmet. Voltam korcsolyázni a central parkban, meg körbejártuk a kivilágított, feldíszített utcákat. Illetve Karácson előtti hétvégn volt az au pairekkel egy karácsonyi összejövetel ahol megajándékoztunk egymást.

Karácsonykor a gyerekekkel csináltunk mézeskalács házat, illetve cupcake-eket. 24-én este volt egy nagy vacsi a családdal, majd ajándékozás és utána meg együtt megnéztük az Elf című filmet. 25-én itthon voltunk, lustálkodtunk,este pedig vendégségbe mentünk. 26-án a fiatalabbik lánnyal elmentünk egy Edaville nevezetű parkba, ami karácsonykor teljesen ki van világítva. Nagyon szép volt. A parkba van egy vonat, ami a Polar Express elnevezést kapta.  A vonaton felolvassák nekünk a Polar Express című történetet adnak sütit és forró csokit, illetve a gyerekek megkapják a csengőt a mikulás szánjáról.

Aztán jött a szilveszter, akkor vendégségben voltunk, ahol 3D nyomtató volt és kipróbáltuk és 2015-ös szemüveget nyomtattunk. (a képet csatolom) Aztán jött a január és újra suli van a gyerekeknek, szóval az én napjaim is visszaálltak a megszokott állapotba.

Amúgy tényleg nagyon jól érzem itt magam, és örülök, hogy belevágtam ebbe a kalandba. Eddig úgy gondolom, hogy teljesen megérte.

Köszi minden segítséget!

Remélem Ti jól vagytok.

Üdv:

Blanka

{phocagallery view=category|categoryid=132|float=left|displayname=0}