Réka Franciaországból – “csodálatos helyeken fordultam meg”

20150906 155159Kedves Viktória !
 
Örülök,hogy érdeklődsz.Eddig minden rendben zajlik a családdal.

A napirendem úgy néz ki,hogy fél7-kor kelek,7-ig megcsinálom a reggelit,utána megyek a gyerekeket költeni. negyed8-ra elkészülnek,aztán reggelizünk.8:00-kor elindulunk az iskolába,ami 10 percre van a háztól,ezért minden reggel sétával indítjuk a napot.

 

Fél9 körül hazaérek,és el kezdek készülni az iskolába,ahová már több mint,1 hónapja járok. Egy héten 3Xmegyek. A hétfői napon francia történelmet tanulunk,kedden és pénteken pedig francia nyelvtant. Az órák után megyek a gyerekekért 15:45-re. Suli utána  maradunk kb.fél órát a helyi parkban ami,az iskola területén van elkerítve.Oda mindig viszek magammal egy kis délutáni kóstólnivalót.Fél5 körül hazaérünk,miután leültetem őket a konyhába  házit csinálni,rajzolgatni meg olvasni,ezalatt kihasználom az időmet,és megcsinálom a házimat mellettük az asztalnál, a következő órára.18:00-kor megyünk fürdeni,aztán 19:00-kor vacsora. Olyan ételeket kell elkészíteni,amik szuper egyszerűek.

Egyébként én egy kicsit csalódtam a francia gasztronómiában,mivel az otthoni étkezési kultúra eléggé egyhangú és monoton.A főétel mindig valamilyen hús kisütve krumplival,rizzsel,vagy zöldségkörettel. Utána sajtot eszünk bagettel,mindig lehet választani 3-4 féléből.Azután jön a desszert,ami általában joghurt. Az otthoni szűk étkezésekkel ellentétben,mindig pukkadásig esszük magunkat,amikor megünnepeljük valamelyik rokonnak a születésnapját.

Ami a gyereket illeti,két kis lánnyal vagyok,egy 4,meg 1 8 évessel. A kicsivel nem könnyű,mivel még kicsi,és túlságosan ragaszkodik a szüleihez,másrészt,meg hiányzik neki az előző au pair lány,és még mindig ő van a tudatában. Például a reggeli ébresztések  nem egyszerűek,mert nem akarja,hogy én öltöztessem,vagy ha megyünk fürdeni,akkor én fürdessem. A szülők viszont  próbálják neki adagolni,hogy nincs más au pair lány,csak én vagyok,és azt kell csinálnia ,amit mondok nekik.
A családdal ,meg a nagyszülőkkel,szerencsére nagyon jó a viszonyom.

Most az őszi szünetben elvittek nyaralni magukkal Bretagne -ba 2 hétre,ahol csodálatos helyeken fordultam meg,és nagyon szép épületeket láttam.  Elmentünk ST.Cast-ba,ST.Malo-ba,meg Dinan-ba.Utána,amikor hazatértünk, egy kicsit úgy éreztem,hogy elveszítettem a lendületemet,mert a hétfő és a kedd 1 kicsit kényelmetlen volt nekem,mivel a nyaralás alatt ellazultam. Ezt észre vette rajtam az anyuka,és nem tatszett neki,de péntekre visszatértem az eredeti formámhoz.
 
Igen vannak már barátaima nyelvsuliból,hétvégente eljárunk ide-oda.

Üdvözlettel:
Réka