Anita Münchenből – “már úgy érzem, hogy sikerült a mindennapokba beilleszkedni”

anitaKedves Viki!

Valamivel több, mint két hónapja vagyok kint Németországban, egészen pontosan München külvárosában, Gronsdorfban. Szép környéken lakok, nagyon barátságos. Most már úgy érzem, hogy sikerült a mindennapokba beilleszkedni, illetve a család is megszokta az itt létemet. Ugyanis ez én esetem azért is érdekes, hiszen én vagyok az első au pair náluk.

Rendkívül segítőkész az egész család, bármi problémám adódik, bátran fordulhatok hozzájuk. A gyerekkel illetve a szülőkkel egyaránt jó kapcsolat alakult ki. A gyerekeken is azt érzem, hogy elfogadtak és egyre jobban nyílnak meg felém. A kezdetektől fogva nyitott felém a család, elhívtak közös programokra, például színházba, cirkuszba, moziba. Ez rendkívül jól is esett nekem.

Egy átlagos napom nagyjából úgy néz ki, hogy a reggelem szabad, tehát a reggeli teendőket teljes mértékben a két szülő végzi. Délelőtt csinálom általában a háztartásbeli munkákat. Aztán délután 4 vagy fél 5 magasságában megyek a gyerekekért a napközibe. Aztán következik a közös lecke ellenőrzés esetleg leckeírás, zongora gyakorlás illetve a mindennapi teendők. Mindezek után pedig előkészítem a vacsorát és közösen megvacsorázunk. A gyerekek már iskoláskorúak, ezért maguktól elkészülnek, úgyhogy ezután az esti meseolvasás következik. Emellett általában én viszem a kislányt zongoraórára illetve énekkarra, amit szintén élményként élek meg. Hiszen ott is új dolgokat hallok illetve van lehetőségem kommunikációra másokkal.

November elejétől járok nyelviskolába heti kétszer, ami nagyon tetszik. Szerencsém van, hiszen a csoporttársaim aranyosak, jó légkörben telnek a nyelvórák. Az is szerencsének mondható, hogy közel van, tehát nem kell hosszú időt az utazással tölteni. A legnagyobb siker pedig az, hogy érzem, hogy a német nyelvtudásom fejlődött.

Decemberben részt vettem egy au pair találkozón Münchenben, ott is sikerült új embereket megismernem illetve még ezen kívül is. Illetve nagyon nagy szerencsém az, hogy a legjobb barátnőm egy órányi lakik tőlem, ő szintén au-pair. München nagyon tetszik, szép város tele programmal! Minden hétvégére kitalálunk valami programot, felfedezzük a város adta lehetőségeket.

Szép napot!

Anita