Evelin Svájcból – “életem egyik legjobb élményét élem át itt az új családnál”

evelinSzia Viki!

Életem egyik legjobb élményét élem át itt az új családnál. Olyan, mintha családtag lennék. Az anyuka olyan, mintha kicsit az én anyukám is lenne, a gyerekek mintha a testvéreim. Nagyon aranyosak, rettenetesen jól kijövünk. A kisfiú nagyon aranyos, egyik lefektetés alkalmával szerelmet vallott nekem, de közölte, hogy túl nagy vagyok hozzá, így az egyik osztálytársát fogja feleségül venni. Minden hétre előre elkészíti a munkarendemet, 30 órákat dolgozok, de ha van túlóra, akkor 15 frankot fizet óránként. Nagyon korrekt ebből a szempontból.
 
Januárba elvégeztem egy A2/3-as intenzív nyelvtanfolyamot, és mivel az kicsit sok volt mind időben, mind fizikailag és szellemileg, mind pénzügyileg, ezért most kerestünk egy heti 2 alkalmas kurzust, ami tökéletesen illeszkedik a napirendemhez, illetve a nyelvtudásomhoz is megfelelő. Nagyon sokat fejlődtem a németben, mióta kint vagyok, többet tanultam ezalatt a pár hónap alatt, mint az iskolában 5 év alatt.
 
Több au-pairrel is megismerkedtem, lengyelek, magyarok. Sokat beszélgettünk, és az alapján amit felvázoltak az ő munkájukról nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert sajnos nem minden család becsüli meg az au-pairjüket, inkább nézik őket takarítónőnek, mint babysitternek. Hétvégente elmegyünk egyet kávézni, vagy bulizni, ahogy épp a hangulatunk hozza.
 
Én rettenetesen beleszerettem az itteni életbe, és semmi esetre sem szeretnék innen hazamenni tanulni vagy dolgozni, ezért is érdeklődök egyetemek után, hogy milyen lehetőségek vannak. Ebben az anyuka is segít, igaz, még nyelv szintjén nem állok rá készen. 
 
Illetve van egy legjobb barátom a házon belül: egy cicus, akit Tinának hívnak. Amennyit foglalkozok vele, szerintem kijelenthetjük, hogy az én macskám most már 🙂 Nagyon aranyos: nem jó neki a kikészített víz, a csapból iszik, a kis játékbabáját egérnek nézi általában, és zsákmányként hozza, illetve ha magányosnak érzi magát (minden 10. percben) akkor jön, bújik, és ugrál hogy simogassam. Néha az ágyamat is meglátogatja, olyankor aztán ember legyen a talpán aki ki tudja onnan kergetni. Nagyon szeret még az ablakon kifele nézegetni 🙂
 
Szoktam otthonról csomagokat kapni szalámival és minden egyéb finomsággal, és hát a család kedvence lett a magyar pickszalámi, úgyhogy ha hazamegyek mindig azt hozok ajándékba 🙂
 
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél őket megtalálni! 🙂
 
Evelin