Hanna Spanyolországból – “jobb családom nem is lehetne”
IMG 20151120 140808Szia Viki!

Öt hónapja, hogy itt vagyok. A kezdet kicsit nehezebbre sikerült, mert egy hétig beteg voltam, a gyerek meg nem értette, hogy mi történik körülötte, de azóta már szinte legjobb pajtások vagyunk, néha velem is alszik ha éjjel én vigyázok rájuk és másnap mindig boldogan meséli a szülőknek, hogy mennyire menő, hogy velem aludt 😀 Én angolul beszélek hozzájuk, a kislány meg spanyolul hozzám, a kicsi meg remélem így alapból két nyelven fog megszólalni. Csak tőlem hallanak angolt, és velem is kezdték el, öt hónap telt el, de már nagyon sokat megért és sok szót ismer is a kislány.

IMG 20151118 172202Jobb családom nem is lehetne, a szülők nagyon lazák, az anyukával szeretünk néha hétvégén programot csinálni, shopping, menni ide-oda más városokba stb. és sok mindent megtudunk beszélni, jó barátnők lettünk.

De annyira nincsenek itt barátaim, próbálkoztam, de olyan furák nem írnak, nem válaszolnak, vagy csak elintézik annyival, hogy most épp elfoglaltak. A legtöbb élmény beszámolóban inkább az van, hogy “nem szoktam unatkozni stb. stb.”  Néha szoktam, mert azért egészen más egy kisvárosban egy zártabb közösségben élek.

Az első nyelvórám, jövőhéten lesz, eddig nem kezdtem el, mert teszteltem magam, mennyi ragad rám, egy kicsit nehezebb dolgom van, mert itt dialektussal beszélnek az emberek, és mindkettőt hallom magam körül, de főleg a valencianot, de így is elég sok ragadt rám, érteni értem mindkettőt, beszélni még nem megy, mert nyelvtant még nem tanultam. 

A karácsony jó volt, bár a hangulatát elég nehezen éreztem, lévén,hogy hét ágra süt a nap és minden házban csak műfenyő volt, a szilvesztert Sevillaban töltöttem az egyik legjobb barátommal aki erasmuson van Huelvában, egy napra oda is ellátogattam. 
 
A napirendem nagyjából mindig ugyanaz ha kellek itt vagyok, pl. nem érnek haza időben de ezeket a plusz munkaidőket megkapom egy-egy hosszú hétvégének.
 
A környék nagyon szép, sokat szoktam sétálni, vasárnap voltam kirándulni a hegyekben. A családnak van egy háza egy másik kis városban ami ki van adva egy holland házaspárnak, néha nekik is segítek, mert van szabadidőm és már idősek, betegek. 
 
Hanna