Rita Belgiumból – “annyira hihetetlen szerencsésnek érzem magam”

2016-03-22-1684Szia!

A napirendem úgy néz ki, hogy reggel 7 körül kelek, elkészítem a reggelit a gyerekeknek az iskolába. Abi eddig bölcsis volt, most április 11-én fog először menni iskolába. Eddig úgy volt hogy Arthurért fél 8 körül jött a busz, utána 9-kor elvittem Abit a bölcsibe, ahova 4-re mentem érte délután. Arthur rövidebb napokon 1-re hazaér a busszal, hosszabb napokon 5-re, ilyenkor jóval fáradtabb. Heti 1-2x itthon dolgozik Viki az anyuka, olyankor elszokott menni érte ő az iskolába.

Szerencsém volt, mert a gyerekek a kezdettől fogva elfogadtak, nem volt nehéz dolgom. Mikor 1 hete voltam itt olyan érzésem volt mintha már régebb óta itt lennék. A szülők is rendesek, kedvesek, bármiben segítenek ha szükséges.

A nyelvtanfolyamot nem tudom mikor kezdem, elvileg most áprilisban, de konkrétat egyelőre nem tudok, pedig jó lenne, mert az is egy változatosság lenne a mindennapokban.

Esztivel, a másik au-pair lánnyal voltam Antwerpenben még februárban. Van néhány hely ahova elmennék még, de talán majd egy kicsit később, miután a Brüsszeles helyzet leülepedik. Ha időm és energiám engedi akkor mindennap eljárok biciklizni a környéken és tervezem, hogy konditerembe is beiratkozom.

Szóval összeségében én nagyon jól érzem itt magam. Annyira hihetetlen, szerencsésnek érzem magam. Mikor tavaly július végén voltam az interjún nem gondoltam volna hogy ilyen gyorsan találok családot. Az első család is pont jól jött azzal a 2 hónappal, így kicsit belekóstolhattam hogy mégis milyen ez az egész és így most januárban nem rögtön a mélyvízbe kerültem.

Gondolkodom azon, hogy hosszabbítok egy félévet, de ezt még van pár hónapom eldönteni. 🙂

Rita