Anna Bostonból – “teljes a nyugi, egy tó partján van egy óriási ház az erdőben”

IMG 9638Kedves Viki!

Jól érzem magam, minden rendben. A család segít és támogat, bármi van. Sajnos az első nap kijött az allergiám, másnap pedig nagyon megfáztam… Most jövök ki belőle. Körülbelül 30 fok van, meleg, tűző nap, viszont a buszon és minden helységben úgy megy a klíma, hogy egy vékony pulcsit kell magammal hordanom. Mondtam is mindenkinek, hogy szerintem nem is Amerikába jöttem, hanem Alaszkába.

A környék nagyon szép, tele parkokkal, templomokkal, olyan Született Feleséges kertvárosi környezet 🙂 Karával nagyon jól kijövünk, egy nagyon édes, de irtó aktív kislány, aki egyik percben még melletted van, a másikban már 20 méterrel arrébb. Elmentünk a Museom of Science-be, amit nagyon szeret. Ez egy óriási múzeum, minden teljesen interaktív a gyerekek számára. Ott aztán megállás nélkül futott ide-oda, játszott, már ment is a következőhöz. Szerintem elmegyek majd egyszer nélküle is, mert semmit nem tudtam rendesen megnézni 🙂 

Az első 2 nap jött velünk Vilma, aki az utóbbi pár hónapban vigyázott rá és elmagyarázta, hogyan jutok el az iskolához, illetve a zongoraóra helyszínére. Nem olyan egyszerű… Több metróvonal is van és hát oda kell figyelnem, hogy melyikre szállok. 

Az első nap, mikor egyedül mentem érte a suliba, természetesen hamarabb leszálltam, mint kellett volna, így gyalogolhattam.IMG 9590

A család nagyon egészségesen étkezik, aminek nagyon örülök. Minden nap van valamilyen saláta, Vivian, az anyuka nem is eszik húst, így az ritkán van itthon. 

A háztól kb 25 méterre van egy játszótér, ahová gyakran járunk. Kara ott sokat játszik egy Ruby nevű kislánnyal. Már megismerkedtem az ő au pairével és az anyukájával is, szervezünk majd playdate-eket, Leticiaval, az au pairrel pedig majd külön elmegyünk kicsit kikapcsolódni. 

Hála Dórinak, a család korábbi au pairének (aki azóta már New Hampshire-ben él) könnyebben beilleszkedtem és nagyon nagyon sokat segített korábban is a kiutazásom előtt és azóta is. Sok jó tanácsot adott. Kedves volt és ide utazott szombaton, hogy együtt töltsünk egy napot. Sétálgattunk Bostonban, megnéztünk pár érdekességet és mesélt egy csomó hasznos dolgot. Vasárnap reggel ő vitt el a család New Hampshire-i házába. Minden hétvégét ott töltenek. Ott teljes a nyugi, egy tó partján van egy óriási ház az erdőben 🙂 El is mentünk a családdal a közeli szoborparkba, ami olyan, mint egy művésztelep. Évente érkeznek művészek, készítenek valami szobrot és azokat ott kiállítják. 

Valamelyik nap elmentem a Harvard Square-re, ami kb 15 perc sétára van innen. Megnéztem az egyetemet, fotózkodtam a szoborral 😀 és szereztem CharlieCard-ot, ami a bostoni tömegközlekedéshez kell. Automatáknál kell feltölteni pénzzel és utána a buszon vagy a metrónál csak lecsippantani. 

Nemsokára szerzek telefont is, az megkönnyíti az életemet, legalábbis GPS szempontjából biztosan. Holnap este jön hozzánk Tiffany, a bostoni LAR az első orientációra, péntek este pedig részt veszek az első au pair programon is, ami egy szabadtéri Minyonok filmnézés lesz. Most lesz az első szabad hétvégém, mert a család elmegy a NH-i házukba, vendégeket várnak. Azt tervezem, lemegyek az óceán partra, talán a Cape Cod-nál.

Kara nemsokára megy táborba is, úgyhogy akkor kevesebb dolgom lesz, mert napközben ott lesz majd. Szeptembertől kezdi a sulit.

Összességében jól érzem magam, de még barátokat kell szereznem, hogy ne egyedül sétálgassak a városban, hanem valami izgit is tudjak csinálni 🙂

Anna