Gergő – summer au pair – Németországból – “nagyon örülök, hogy bevállaltam”

image1Szia Viki!

Ne haragudj, hogy nem írtam rögtön, akkor épp nagy volt a sürgés-forgás. A napjaim nagyon jól telnek, nagyon jól érzem magam, a család nagyon szuper, nagyon segítőkészek! A gyerekekkel az első pillanattól fogva nagyon jól kijövök, a család meg is jegyezte, hogy senkit nem fogadtak még el ilyen hamar!:)

Nagyon tetszik, hogy három nyelven beszél a család, több angolt és olaszt hallok, mint németet. Az anyuka leginkább angolul beszél a gyerekekkel, apuka csak olasz, én pedig csak németül.:) A szülők nagyon sokat utaznak munka miatt külföldre, szinte váltják itthon egymást, ezért sokat van itt Olaszországból az apuka anyukája segíteni, mint pl.ezen a héten is, mivel egyik szülő sincs itthon.

A gyerekek nagyon szeretnek, nagyon aktívak, folyamatos felügyeletet és foglalkozást igényelnek. Néha kicsit túlságosan is akaratosak, főleg, ha itthon vannak a szülők. Akkor csak ők, engem legtöbbször elutasítanak. De egyébként tündériek, és ők is segítenek.

A napjaim úgy telnek, hogy reggel 7-kor kelés, asztal térítés, gyerekeknek suliba és oviba tízórai csomagolás, aztán segédkezni a reggeliztetésben. A szülők viszik őket, én hozom, rendszerint így van. Reggel legkésőbb fél 9-ig vannak itthon a gyerekek, szülők a munka miatt változóan, és 16.15-re kell értük mennem. Szülők haza jövetele úgyszintén változó, kb.17.00-18.30. Délelőtt kisebb takarítás, összepakolás, szellőztetés, ágynemű csere stb. Aztán rendszerint 15.30-ig szabad vagyok, ha mindennel hamar végzek. (Akkor kell készülnöm és indulni a gyerekekért.)

Hétvégén igyekszik a család a sok utazás miatt (is) sokat együtt lenni, ehhez néha igényelnek segítséget, néha szabad vagyok, ez általában megbeszélés alapján!:) Nagyon rugalmasak.

Tanfolyamra még nem járok. Németből hála istennek nem kell már egy komplex tanfolyam, ezért egy C2-es Goethe nyelvvizsga felkészítőt választottam és hozzá a vizsgát. Viszont a júliusi időpontok mind beteltek, ezért szeptemberre kaptam csak. Akkor lesz a tanfolyam és a nyelvvizsga is. Angol tanfolyamokat is néztem, sajnos abból nem találtam számomra se szintileg, se időbelileg megfelelőt. De igazából nem baj, mindig van mit csinálni ebben a nagy házban.

Ausztriában lévő hétvégi házukban is voltam már, szinte minden szabad hétvégéjüket ott töltik, vagy velem vagy nélkülem. Ez is megbeszélés alapján.

Szóval összegezve: nagyon örülök, hogy bevállaltam és ehhez a családhoz kerültem, és legfrissebb információim szerint a család is meg van velem nagyon elégedve!:) Csatolok egy fotót, ahol a gyerekekkel vagyok egy hétvégi grillezés alatt.

Üdv: Gergő