Móni családcseréje – Anglia

Moni_anglia_1-250x188 Tavaly augusztusban érkeztem meg az első családomhoz, Anglia egyik kis városába Londontól nem messze. A család nagyon jónak tűnt a skype-os beszélgetések során, nagyon kedvesek voltak. Eleinte nem is volt gondom velük, később jelentkeztek a problémák… Nem volt rendes beosztásom, az anyuka sok mindent kért, amiről úgy gondoltam, hogy már nem az én munkakörömbe tartozik (például a kinti kapumosás a hidegben). Sokat kellett takarítanom is és sokszor egyedül, hiába volt egy házvezetőnőjük.

Egy 5 szobás, 5 fürdőszobás családi házat elég nehéz egy egyszerű aupiarnek tisztán tartania… és persze, ami a legfontosabb a gyerekek. Szinte egyáltalán nem foglalkoztam velük. Elég nagycsalád volt, így mindig volt valaki otthon és hát persze, hogy nem velem játszottak akkor a kicsik. Természetesen időben jeleztem a problémáimat, meg is beszéltem az ügynökséggel és az anyukával is többször. Én megpróbáltam, maradtam ameddig tudtam, viszont amikor már a házvezetőnő is felmondott, akkor én is menni akartam.

December elején haza mentem, a karácsonyt otthon töltöttem és januárban visszajöttem már Londonba egy másik családhoz. Szerencsére mikor még itt voltam eljöttem hozzájuk, megismerkedtem velük, úgyhogy nem voltak ismeretlenek. Itt nagyon jól érzem magam, a munka szuper, a gyerekeket imádom. Szívesen segítek az anyukának még hétvégén is, ha épp nem megyek sehová, mert egyszerűen egy tündér. Mindenért nagyon hálás, örül, hogy segítek neki ő is sok mindenben segít, együtt szoktunk főzni is.Moni_anglia_2-250x188

Én egyáltalán nem bántam meg, hogy családot cseréltem. Persze, reménykedtem benne, hogy nem kell, jók lesznek, de ha valami nem működik, akkor lépni kell. Jobb az a családnak is és az aupairnek is. Azért mégis csak azért jövünk ki, hogy tanuljunk, megismerjünk egy más fajta kultúrát és egy kicsit világot lássunk. És ezt úgy nem lehet csinálni, ha nem érzed jól magad az itteni „otthonodban”.

Tehát nincs mitől félni.  Mindenkinek csak ajánlani tudom, egy életre szóló élmény rengeteg tapasztalattal, új barátokkal, sok újdonsággal. Csak bátran, megéri!

 

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink