Rebeka Angliából – “érzem hogy megbecsülnek”

Szia!

Igen, pont ma vagyok itt egy hónapja. 🙂 Úgy néz ki egy napom általában, hogy felkelek 8, maximum fél 9-kor. A reggeleknél nem kell besegítenem a levél szerint és személyesen sem volt erről szó. Délelőtt csinálok 1 óra házimunkát: mosást berakom, beágyazok, ruhákat hatjogatok és rendbe teszem a konyhát. Ezt néha egyben csinálom meg, néha 2x fél órában. Hétfőnként és szerdánként angolon vagyok 10-11-30-ig, illetve a héten edzeni is voltam a Leisure Centerben. 50 font egy hónapra magamnak fizetem. A házimunka az elején soknak tűnt de azt mondta az anyuka hogy tartsam magam az 5 óra munkához egy nap és ami nem fér bele azt mondjam neki. Nekem ez kicsit furcsa mármint nem tudom hogy közöljem vele hogy figyelj ez és ez nem fért bele. Hivatalosan este 7-ig tart a munkaidőm, van hogy fél 8-ra érnek haza, de más napokon meg van hogy korábban szóval az óraszámok szerintem stimmelnek.

A gyerekekkel egyre jobban kijövök, az első 2-3 hétben a legnagyobb nem nagyon kommunikált, de mostanra megnyílt. Néha elég rosszak ilyenkor írok az anyukának vagy felhívom:) Amit látok globálisan a családban, hogy megviselte őket az előző au pair távozása, és az elején kicsit olyan érzésem volt hogy akaratlanul is hozzá hasonlítanak, persze nem tudatosan. Ezért kicsit távolságtartóan viselkedtek eleinte, vagy lehet az idő rövidsége miatt. Szerintem sikerült beilleszkednem, amennyire lehetséges.

Hétvégén általában együtt eszünk, ha napközben nem is vagyok otthon akkor is raknak nekem félre kaját:)  A múlt héten barátok voltak náluk Belgiumból, az kicsit furcsa helyzet volt. Úgy értem köszöntem, bemutatkoztam beszéltem pár szót velük és ennyi. Szóval nem tudom vendégek esetén mi az au pair etikett:)

Az anyukának sok a stressz a munkahelyén és gyanítom hogy nem ez életének legjobb periódusa. Emiatt néha ingerült, és nem tudom hogy most kérdezzek tőle vagy sem, vannak rossz napjai. De sosem volt velem durva, vagy semmi ilyesmi. Ezekkel együtt is jól érzem magam náluk, mert érzem hogy megbecsülnek, szinte minden nap megköszönik nekem a napot. Fizetnek minden héten, sőt múlt pénteken amikor vendégek voltak az tul.képpen szabad volt, nem is csináltam semmit, de megkaptam a teljes összeget:)

Nagyon sok au pairrel vagyok kapcsolatban, 2-3 ember már a barátom is:) Egy magyar lány itt lakik, 1 utcával arrébb, nagyon örültünk egymásnak. Egy másik magyar lány Knocholtban lakik, ő is jó barátom:) Még 2 másik lány is írt a héten hogy találkozzunk. Amellett vannak, francia, spanyol és német barátok/ haverok is:) Ami elszomorít, hogy az egyik német barátnőmet kirakta a család és emiatt haza kell mennie. Kicsit sokkolt és emiatt elég nehéz napom volt tegnap.

Londonról tudok képet küldeni, a fiúkkal van közös a legkisebb fiú Ipadjén:)

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink