Rita Alaszkából – “büszke vagyok magamra, hogy ilyen messze helyt álltam”

Szia Viki!

Ahogy ígértem, itt is van a beszamolom. Rengeteg minden tortent velem azota, miota kijottem, illetve miota irtam Neked.

Immaron elkezdtem taposni a 9. honapot itt Alaszkaban. Ha jol emlekszem valahogy a nyar folyaman beszeltunk utoljara. Ugye en itt Alaszkaban egy katonai bazison eltem egy ideig, mivel a host anyukam a legieronel van. Majusban befejeztek a skacok az iskolat, igen MAJUS. 😀 Itt ugye Majustol egeszen Augusztus vegeig nyari szunet van, nalunk ugye odahaza ez egy honappal tolodik igy is ugy is. Junius kozepe fele elkoltoztunk Del Anchorageba, igy az iskola mar kozelebb van, mint amikor meg eszakon laktunk.Szuper kornyezet, szuper szomszedok, nyugodt, bekes (Kiveve, na es igen itt jon a kivetel, amikor eppen javorszarvas vagy medve szaladgal a kornyeken). Ez nem ujdonsag itt hiszen Alaszkaban elunk.

Rengeteg uj baratra tettem szert, koztuk katona baratokra is. Igyekszem minel tobbet felfedezni Alaszkabol, sokat utazunk az au paires lanyokkal.

A tel itt oktoberben megerkezett, nem volt surun nagyon hideg, de volt olyan, hogy majdnem -20 fok is volt nappal. Az erdekesseg, hogy itt 10 ora utan kezd el delelott vilagosodni es fel4 fele pedig mar le is megy a nap. En mondom ember legyen a talpan, aki ezt megtudja szokni. Ide tenyleg szuletni kell. Megviseli a szervezetunket, viszont ennel csodalatosabb naplementet soha sem lattam meg.

Az elkovetkezendo 3 es fel honapban szeretnek meg felfedezni helyeket, rajta van meg 1-2 a bakancslistamon, hiszen az ember sokszor almodik csak arrol, hogy ilyen helyre eljusson.

A vilag masik vegen vagyok, a honvagyam…na igen. Jonnek az unnepek, egyre nehezebb es nehezebb, lassan mar a vege fele jar az au pairkedesem 1 eve, ilyenkor mar ki lehet jelenteni, hogy sok minden hianyzik otthonrol. Ez egy teljesen mas vilag, ameddig az ember nem tapasztalja meg, nem el benne, addig csak talalgathat milyen is lehet. En buszke vagyok magamra, es nagyon sokan a kornyezetemben, hogy ilyen messze, helytalltam.

Tanulmanyaimat Kaliforniaban vegeztem el, csodalatos volt, imadtam minden percet. Minden allam mas es mas. Minden allamnak meg van a sajatossaga, ez igy van rendjen.

A csalad nagyon halas nekem, a gyerekekkel szuper jo a kapcsolatom (ez nem jelenti azt, hogy nincsenek nehez napok, igenis vannak, hiszen minden nap mas es mas). Mivel ez a szakmam es mindig is gyerekekkel dolgoztam, szamomra ez ujabb es ujabb tapasztalat, hiszen nincsen egyforma gyerek. Amikor mar elhangzik majdnem mindennap, hogy “Rita nagyon szeretlek”, vagy “Rita nem lattalak egesznap es csak oda jon hozzam a pici, atolel es azt mondja: hianyoztal, szeretlek” ki ne erezne jol magat egy ilyen kornyezetben?

Egy valamit biztosan tudok, ez az ut, olyan elmenyeket adott szamomra, amit ha nem lepek meg majdnem 1 evvel ezelott, soha sem tapasztaltam volna meg. Ez az utazas meginkabb megerositi az embert, hisz magara van utalva, egyedul van hiaba vannak kulfoldi baratai. Amit kerestem, ami lancszem hianyzott az eletemben, sikeresen mondhatom, hogy megtalaltam. Nem konnyu, minden egyes nap egy kihivas, de ha valaki mer nagyokat almodni, az belevag a nagy utazasba es csinalja.

Ritus

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink