Violetta élményei Németországból

 Kedves Viki!

Köszönöm az érdeklődést és boldog új évet kívánok én is viszont!

Nagyon jól telt ez az időszak, nagyon kellemesen érzem itt magam. A gyerekek nagyon megszerettek már és ragaszkodók lettek hozzám, főleg a kislány. Sokat vagyok velük, szeretem őket és jól kijövünk egymással eddigi tapasztalataim szerint.

A kislány már egyre többet beszél és elég ügyes, sokat fejlődött mióta itt vagyok. A kisfiúval már könnyebb dolgom van ilyen szempontból, mert ő már iskolába készül, tanuljuk a számok és betűk írását, többfajta memóriajátékkal játszunk és nagyon szereti ezeket.

Ez idő alatt már kétszer voltam otthon decemberben, nagyon jót tett egy kis kikapcsolódás, mert már hiányoztak a barátaim és a családom is. ? Gyorsan eltelt az idő, ünnepeltünk, kirándultam, sikerült ellátogatnom a rokonokhoz is és elmesélni nekik az itteni szokásokat és élményeket. A legjobb viszont az volt, amikor találkozhattam újra a legjobb barátaimmal ilyen hosszú idő után!

Az ünnepek jól teltek itt is. Nagyon szép volt, bár másabb, mint otthon. A készülődés, a fenyőfadíszítés közösen a gyerekekkel, közös ebéd és vacsora, templomba menet a szentmisére. Tényleg nagyon szép volt. Még sosem töltöttem külön a karácsonyt a családomtól és nagyon fura érzés volt.

Az Újévet pedig otthon töltöttem családi és baráti körben Budapesten. Élményekkel teli hét volt. Új ismeretségre tettem szert, nagyokat buliztam és pihentem is azért egy kicsit. ?

Eközben a nyelvtanulás is folyamatban van. Már egyre jobban megy, bár még mindig írásban vagyok jobb, mint élő beszédben. Sikerült már pár emberrel megismerkednem itt és így könnyebben fog menni remélem! ?

Violetta

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink