Antónia Amerikából – “Úgy érzem igaz a mondás, hogy az álmok valóra válnak”

Szia! 🙂

Neked is boldog új évet! 🙂 Bocsánat, hogy ilyen későn válaszolok, de nagyon sokat kellett a gyerekkel lennem mostanában. Leesett 3 cm hó és már bezártak az iskolák, meg rövidített napjaik voltak a héten, illetve egyre több foglalkozásokra fognak járni.

Az első félévem hamar eltelt, főleg az ünnepek környéke. A család nagyon rendes velem, mindenben segítenek és támogatnak. Még egy kis szülinapi összejövetelt is szerveztek, pedig egyáltalán nem számítottam rá. Ez a 6 hónap nagyon busy volt. Mindhárom gyerek elkezdte a sulit, Halloween, Hálaadás, Karácsony és rengeteg utazás. Ezek az ünnepek nagyon jól telttek, a család bele vont mindenbe, amibe csak lehetett. A karácsony nagyon jól telt, a nagypapa is eljött, hogy az unokákkal töltse az ünnepeket. A nagypapa iszonyatosan jó fej, sportos és meg sem mondanád, hogy elmúlt 70! A gyerekek rengeteg ajándékot kaptak. A két karácsonyfa tele volt ajándékokkal. Hát szerintem én eddigi életemben nem kaptam annyi ajándékot, mint ők. De nagyon jól esett, hogy rám is gondoltak, így én is kaptam ajándékot.

Rengeteg dolgot megtudtam az amerikai kultúráról és hihetetlen, de igaz, hogy minden állam más és más. Értem ezt vezetési stílusra, mentalitásra stb. Például itt Virginiában, ha lassú vagy, akkor simán ledudálnak az útról, na ezt Texasban nem kellene eljátszani. Az emberek kedvesek, segítőkészek, viszont rengeteg a hajléktalan. Itt DC környékén szuper a helyzet, elmondhatom, hogy biztonságban érzem magam. A gyereknevelés itt teljesen  más, mind idehaza, néha kicsit nevetséges is 😀

Az egy évem alatt próbálom bejárni az országot, már amennyire lehet. Már voltam Chicagoban, Philadephiában, Atlantic Cityben, New Yorkban, Bostonban, Santa Rosaban, San Franciscoban, Houstonban és New Orleansba. New Yorkba pont karácsony előtt voltam és egyszerűen hihetetlenül gyönyörű volt. Nem is tudom megfogalmazni milyen érzés volt azokon a helyeken sétálni, amelyekről azt hittem, sosem fogom látni.

Úgy érzem igaz a mondás, hogy az álmok valóra válnak. Persze nem adják ingyen ezeket a dolgokat, hiszen megszenvedek a három rosszasággal, de megéri. Mindegyik városhoz most már egy emlék fog fűzni annyira kalandos volt. Például Bostonban a rendőr autóval szállítottak minket vissza a szállásunkra. (A barátnőm, akivel mentem, mániája, hogy fényképet készítsen rendőrökkel. Nem találtunk egyetlen egy rendőrt sem az utcán, így keveredtünk a kapitányságra és ott meg felajánlották, hogy elvisznek a hotelbe.) Felejthetetlen élmény volt bostoni rendőrautóban ülni!

Most egy kicsit nyugisabb időszak következik, aztán februárban jön a jól megérdemelt 1 hetes szabi, amikor is a kötelező floridai látogatás jön.

Zárásként annyit, hogy szép hely Amerika, még biztos visszajövök ide, de élni nem tudnék. Hiányzik Európa, hiányzik Magyarország. Bár ez lehet csak azért van, mert fél éve meg sem szólaltam magyarul. Kivéve, ha az otthoniakkal beszélek, de közvetlen kontaktusom nem volt magyarokkal. Várom egy kicsit, hogy mehessek haza, de érzem, hogy fura lesz majd újra visszacsöppenni. De ezzel még korai foglalkozni 😀

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink