Krisztina Svédországból – “nagyon élvezem ha olyan helyekre megyünk, ahol még nem jártam”

Kedves Viki,

A napirendem egyszerű, reggel elkészítem a reggelit és a délelőttöm szabad, majd minden iskolai d.u. fél4-re kell a kislányért mennem, onnan pedig változó, hogy hazamegyünk vagy különböző elfoglaltságokra. Általában este fél9 tájba már a szülőknek átadom a “gyeplőt”, ekkor van alvásidő, ők fektetik Krisztinát. Szombaton nincs kötött időpont, hogy mikortól, ahogy sikerül felkelnem, attól késő délutánig, estig én foglalkozom Krisztinával. Ha változás áll be, akkor a szülők mindenképpen kompenzálnak, például most volt a síszünet, egész héten itthon voltak, de mivel nekem elkezdődtek a nyelvi óráim (02.13.-tól) csak délutántól tudtam a kislánnyal lenni, de egyik napot végigvittem, ekkor a szombati napot megkaptam szabadnak. A rendes szabadnapom egyébként a vasárnap.

Úgy érzem teljes az összhang a kis névrokonommal, de még csiszolódnunk kell egymáshoz. 🙂

A család nagyon kedves és segítőkész, már a svéd leckémben is segítettek, jelenleg teljesen megvagyok velük elégedve. Bármilyen kéréssel/kérdéssel nyugodtan fordulhatok hozzájuk. Ugyebár 12.-én volt a születésnapom, rendes felköszöntéssel, tortával, ajándékkal és még virágcsokrot is kaptam. 🙂

Komolyabb barátkozásaim még nincsenek, de már ellátogattam egy közös magyar fiatalok általi rendezvényre és nagyon szívélyesen fogadtak, mivel ez eddig csak egyszeri alkalom volt még nem beszélhetek barátságról, de a barátkozás már elkezdődött. A nyelviskolában az osztályban sajnos a 28főből 24különböző helyről érkeztünk és az angolt is kis mértékben beszélik a főként Afrikai térségből érkezettek.
Ennek ellenére nem érzem magam magányosnak, beiratkoztam úszásra, ahova rendszeresen, heti 2-3 alkalommal el is járok, plusz interneten tartom a kapcsolatot az otthon maradottakkal.

A kislánnyal sok közös kalandban volt már részünk, nagyon élvezem ha olyan helyekre megyünk, ahol még nem jártam – ez kb minden hellyel így van, mivel most vagyok először Göteborgba és Svédországban egyaránt.

Körülbelül ennyit tudnék írni a közös dolgokról, ha a saját élményeimet bővebben kellene leírni, akkor ajánlom magamat, elkezdtem blogot írni, de ez inkább csak a velem történtekkel kapcsolatos: https://pindzsu.wordpress.com/

Köszönöm a megkeresést,
Krisztina

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink