Virág – summer au pair – élményei Olaszországból

Szia Viki!:)

Hol is kezdjem. Összességében azt gondolom, hogy au pairnek lenni nem mindig olyan egyszerű feladat. Főleg a kezdet nehéz, amíg az ember megszokja az új környezetet és az új átmeneti családját és szokásaikat. Ha a nyelvet sem beszéli nagyon az ember, akkor pláne nehéz megbeszélni a dolgokat és feladatokat.

Amikor írtam neked, akkor volt a mélypontja az itt létemnek. Azóta szerintem sok minden változott.

A napirendem úgy néz ki, hogy 8 körül reggelizem, aztán rendbe teszem a konyhát, reggelit készítek a lányoknak, felébresztem őket, ha szükséges kiteregetek és rendbe teszem a nappalit. Aztán programtól függően összepakolom a tengerpartra szükséges dolgokat, vagy néha a nagyszülőkhöz megyünk át. Néha én készítem az ebédet, vagy egy részét illetve megterítek, majd leszedem. Délután legalább egy órát angolozunk a lányokkal, illetve játszani is szoktunk. Általában a maradék munkaidőmben amikor már nem nagyon van mit csinálni, összeszedek a lányoknak angol feladatokat a következő napra.

A lányok szerintem kedvelnek, néha van egy- egy kisebb összetűzés, hogy valamit akarnak akit nem lehet, vagy éppen nem akarnak amit kell. (Gondolok itt például a reggeli felkelésre vagy az angolozásra).

A szabad időmben energiától függően mászkálok a városban, elmegyek futni vagy otthon olvasok és pihenek. 4 au pair lánnyal találkoztam eddig, többnyire itt laknak a közelben. Van akikkel jobban el tudok beszélgetni, és olyan lány is akivel nem igazán, mert amerikai és baromi gyorsan beszél angolul. A szabad napomat eddig főleg a családdal töltöttem a tengerparton, illetve egyedül is neki vágtam felfedezni új tengerpartot.

Az egyik héten meglátogatta a családot egy régebbi au pair lány a párjával, nagyon szimpatikusak és kedvesek voltak, azon a héten rengeteg programot szervezett az anyuka.

Az olasz is egyre jobban megy, egyre több mindet értek és tudok elmondani. Ezáltal magabiztosabban vágok neki távolabbi helyeknek is, illetve a tömegközlekedést is kiismertem már.

A közös képeink a lányokkal főleg az anyukánál vannak, de mellékeltem azért néhányat.

Virág:)

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink