Dzsenifer első 6 hónapja Angliában

6. hónap

Szia Viki! 🙂  Hogy vagy?

Kicsit régen jelentkeztem így úgy gondoltam összesíteném pár sorban az eddigi itt töltött időt.

Jövőhéten lesz 6,5 hónapja hogy érkeztem Londonba. Kicsit felfoghatatlan még mindig, hogy ennyi ideje itt vagyok és milyen gyorsan eltelt. Örülök, hogy belevágtam ebbe a változásba azért, hogy a nyelvet elsajátítsam, új dolgokat tanuljak/tapasztaljak. Persze az su pairek élete se fenékig tejfel, de mint mindennek van jó és rossz oldala is, csak tudni kell kezelni elfogadni.

Igazad volt mikor mondtad, hogy észrevétlenül fog javulni az angolom. Anyuka pont egyik nap mondta, hogy egyre többet beszélgetek vele is. Én mondjuk még mindig bizonytalannak érzem olykor, hogy beszéljek.

A családdal 1 hónappal ezelőtt beszéltem meg, hogy még is haza szeretnék menni karácsonyra. Mindent megbeszéltünk hányadikán megyek haza és vissza. Így nem fogom velük tölteni a Hanukát (karácsonyi időszakot).

Üdvözlettel Dzsenifer

4. hónap

Szia Viki! 🙂

El sem hiszem, hogy már 4 hónapja itt vagyok olyan gyorsan telik az idő hihetetlen, de tetszik itt , bár már az otthoni ételek is hiányoznak, hiszen amilyen a család vallása nem készíthetek bármilyen ételt sajnos. Talán ez volt a legnehezebb megszoknom, vagyis még mindig szokom a vallásuk általi ünnepeket/szokásokat/étkezésüket.

Megbeszéltem a szülőkkel, hogy mikor szeretnék 2 hétre hazamenni, és mondták rendben van. Tényleg azt szerettem volna kérdezni, hogy míg otthon leszek, azért jár nekem zsebpénz?

Üdvözlettel: Dzsenifer

3. hónap

Szia Viki! 🙂

Pont 3 hónappal ezelőtt  utaztam ki, és sok-sok dolog történt velem az elmúlt időszakban ,mint amiket meséltem is az előző hónapokban. Még ha a háztartásbeli feladatok ugyanazok is mindig van egy kis változatosság a megszokott hétköznapokban is. Az idei nyaram telt el a leggyorsabban soha eddig nem tapasztaltam, hogy ilyen gyors lett volna akár egy nyaram is, mint az idei. Nem bántam meg, hogy kijöttem, és örülök, hogy ehhez a családhoz kerültem. 🙂 Sajnos Bogi hazament lassan 2 hete, de más nemzetiségű au pairekkel néha néha szoktam találkozni.  Bogi utolsó hétvégéjén bent maradtunk a városban, hogy mindketten láthassuk London fényeit este, ami lenyűgöző volt. 🙂

Most legfőképpen a nyelvre szeretnék összpontosítani, hogy minél hamarabb felfejlesszem magam, de már most is érzem, hogy többet tudok, mint mikor kijöttem.

És azt szeretném megkérdezni tőled, hogy ha haza akarok menni látogatóba, amit májusra tervezek,(és ezt a Natalieknak is mondtam) és mennyi időre mehetek haza vagy ezt a szülőkkel pontosítsam, hogy mennyi azaz idő amin távol lehetek?

Üdvözlettel: Dzsenifer

2. hónap

Szia 🙂

Minden rendben van velem, a 2 hónap alatt nagyon sok helyen jártunk a Bogival a másik magyar Au pair lánnyal.

Buckingham palace, China Town, London Eye, Westminter Abbey, Notting Hill, Duck&Waffle, 30 St Mary Axe, The gherkin, The Shard, Tower Bridge, Hyde Park,  St James

Küldök pár képet merre jártunk. 🙂

Gyerekekkel, és a szülőkkel is ugyan úgy jó a kapcsolatom az elejétől fogva. Minden rendben van. 🙂 A másik levélben küldök a gyerekkel közös képet.

Bármi problémám van, nagyon szívesen segítenek nekem a Nataliék. Fogorvost is rögtön elintézte a Natalie, mert sajnos egyik héten letört egy kis darab belőle, és nem akartam addig vele várni míg hazamegyek. Még nem döntöttem el, hogy 1 vagy 2 évre maradok, ez legfőképpen a nyelven múlik milyen gyorsan tanulok meg. Lassan lassan javulgat az angolom, de még van hova fejlődnöm bőven. 🙂

Üdvözlettel Dzsenifer

1.hónap

Szia Viki!

Éppen ma gondoltam rád,hogy írok üzenetet. Nagyon jól telnek a napjaim aranyosak a szülők segítőkészek, gyerekek eleinte fogva kedvelnek bár pár hete azért érzékelem,hogy kicsit tudnak rosszak is lenni,de nem vészes. Amennyire tudom próbálom kezelni az adott helyzetet akkor.

Mindennapos napi rutin gyerekek ágyát megigazítani, reggeli után, vacsora után elpakolni, mosogatógépbe be/ki pakolni. Kiteregetni reggel vagy délután a ruhákat mikor a munkaidőm” tart.
Reggel 8-tól 10-ig vagy tovább is néha szokott tartani a házimunka,de csak mert nem sietek. Vagy a 2 éves Jessee-vel kell játszanom,ha az anyuka elmegy pár órára. Nagyon aranyos sokszor délután is jön a testvéreivel rajzolni vagy puzzle-zni.

Hétfőn gyerekek szobáit kell takarítanom, lehuzatolni az ágyneműt, mosógépbe bepakolni majd a szárítógépbe,felhuzatolni. Kedden a gyerekek fürdőszobáját takarítom majd vasalok. Szerdán a dolgozószobarészt és a gyerekek játszószobáját takarítom. Csütörtökön a saját szobámat takarítom, lehuzatolok,mosok. Pénteken a nappalit és a mellékhelyiséget takarítom.

Délutáni munkaidőm 17:00-19:00 ig tart körülbelül vacsora után elpakolok segítek a fürdetésnél figyelni a gyerekekre.

Hétvégéim szabadok. Ha esetleg bébiszitterkednem kell hétvégén segítenem mert a szülők elmennek és a nagyszülőknek segítenem kell akkor azt a pluszt napot is kifizetik a Nataliek. Este mikor a gyerekek alszanak és a szülők elmennek akkor kell itthon lennem időben,hogy ne legyenek egyedül és ha bármi van tudjam a Nataliekat hívni.

Natalie segített nekem barátokat találni Kovács Bogival voltunk Londonba és még fogunk is menni. Sok mindent szeretnénk megnézni. A másik lánnyal még nem találkoztam ő cseh származású.

Szerintem teljesen beilleszkedtem a családba bár a nyelv még nem megy olyan jól,de par napja észrevettem,hogy mintha jobban menne a kommunikáció. Így sokat tanultam az elmúlt 1 hónapba.
Keddenként nyelvsuliba szoktam menni Natalie segített nekem elintézni.

Nagyon örülök,hogy hozzájuk kerültem.

Sajnos képeket nem tudok küldeni mert nem csináltam a gyerekekkel eddig,de jelentkezni fogok mindenképpen!

Üdvözlettel: Dzsenifer

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink