Klaudia élményei Hollandiából

Csak egy hónapja vagyok kint, de már úgy érzem, már sikerült beilleszkednem, elkezdnem kiépíteni a saját kis életem. Eleinte voltak nézeteltéréseink az anyukával, de szerencsére sikerült rendezni őket, minden csak a jó kommunikáción múlik. A heti beosztásom elég rugalmas, de általában minden nap 8-9-ig es délután 14-18-ig dolgozom. A hétvégék, az esték és a szerdai napok szabadok.

A kisfiút busszal hozom haza az iskolából, aztán itthon játszunk, vagy esetleg elviszem a helyi könyvtárba, ahol forrócsoki mellett olvasgatunk, rajzolgatunk. Nagyon szeret kézműveskedni is, legfőképp festeni. A házimunkában és a főzésben is szokott segíteni, már amennyire tud.

Nem érzem túl megterhelőnek a munkát, sok szabadidőm van, amit általában a barátaimmal, vagy utazással töltök. Az időjáráson is múlik persze, van, amikor csak az ágyamban netflixezek. Barátokat egy WhatsApp csoportban találtam, ami kifejezetten Hágában élő au paireknek van. Ecuadori, argentin lányokkal es egy olasz fiúval szoktam találkozni, bulizni. Mivel a tömegközlekedés eszméletlen jó itt, bárhová könnyedén el lehet jutni. Leginkább Rotterdamba szoktam elmenni, mivel ide szeretnék jelentkezni egyetemre, de Hága belvárosában is van elég sok érdekesség, na meg persze a tengerpart.

December 5-én volt Sinterklaas napja, ami kicsit hasonló az otthoni Mikuláshoz, csak itt sokkal nagyobb ünnep. Ilyenkor is ajándékoznak, továbbá különböző felvonulások és programok vannak mindenhol.

Nagyon jól érzem magam, a kisfiú és az anyuka is nagyon szeretnek, persze a korai nehézségeket nem lehet elkerülni, hiszen egy új család életébe csöppensz bele, de minden probléma megoldható, szóval sosem szabad feladni. A nyelviskolát előreláthatólag januárban fogom elkezdeni, mert akkor indulnak nem teljesen intenzív, hosszabb tanfolyamok.

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink