Szonja Németországból – „hálás vagyok a német családomnak”

Szonja NémetországbólKedves Au-Pair Hungary (Anett és Viki)!

Nem nagyon írtam még nektek élménybeszámolót, szóval gondoltam nem maradok ki én se a sorból.

Több, mint 4 hónapja vagyok au-pair egy német-francia családnál, ami fel sem tűnt,mert a hónapok csak úgy szállnak el. Nehéz volt otthonról elszakadni (a megszokott környezettől), de arra kellett rájönnöm, hogy nem bántam meg, hogy au-pair lettem. Ez köszönhető nektek, hiszen egy nagyon jó családhoz kerültem, úgy bánnak velem mintha a 3. lányuk lennék. Kedvesek, segítőkészek, támogatnak engem, mondhatni mindenben.

Két tüneményes kislányra vigyázok (3 és 5 évesek). Sokat játszunk, rajzolunk, mesét nézünk, főzünk együtt (igen másik előnye ennek az életnek, megtanulok főzni). Eleinte nehéz volt, van, hogy most is vannak problémák, de meg tudjuk oldani azokat, így napról-napra könnyebb és kerülünk közelebb egymáshoz.

Minden hétvégén van program és hívnak is el sok helyre, mintha családtag lennék, szóval nem unalmas. Plusz szabadidőmben tudom a nyelvet tanulni. A nyelvtanfolyamot befejeztem, készülök áprilisra, a nyelvvizsgára. Támogatnak egy általam kedvelt sportban, a táncban és már edzésen is voltam. Délelőttönként tudok diákmunkát vállalni, mivel akkor szabad vagyok, plusz a nyelv aktív gyakorlását is segíti és hálás vagyok a német családomnak, hogy engedik, és még segítenek is a szükséges papírok elintézésében. Tényleg mindenben támogatnak, amit én próbálok úgy viszonozni, hogy a legtöbbet hozom ki magamból a munka terén, komolyan veszem és segítek, amikor tudok.

Novemberben meg tudott a családom és a barátom látogatni engem itt Stuttgartban, így a két családom már össze is ismerkedett, aminek nagyon örültem. Karácsonykor is otthon tudtam lenni bő 1 hetet. Kicsit nehéz távol lenni a családomtól, barátaimtól, a szerelmemtől, de ők azok, akik mindig mindenben támogattak, bátorítottak, mint ebben is. Viszonylag sűrűn láthatom az otthoniakat, minden másra ott a skype. 🙂 Minden hónapban vannak a német cég által szervezett találkozók, ahol különböző országok au-pairjei találkoznak, beszélgetünk és azok is nagyon jól telnek. Köszönöm, hogy ide jöhettem dolgozni!!! 🙂

Üdv,

Szonja

{phocagallery view=category|categoryid=124|float=left|displayname=0}