Előfordulhat, hogy egy idő után nem érzed jól magad, honvágyad lesz, esetleg úgy érzed, hogy nem oda való vagy. Ez természetes, mindenki máshogyan reagál az új helyzetre.

A honvágyat mindenki érez, ki jobban, ki kevésbé. Természetes reakció, hogy távol vagy családodtól, barátaidtól. Biztos gyógyszer nincs rá, leginkább elfoglaltság keresése, új barátok szerzése tudja elfeledtetni a honvágyat. Egy idő után el fog múlni 🙂

A gyerekek eleinte fenntartásokkal fogadják az új személyt a családban. Tudja, hogy te nem szülő vagy és próbál „lazábban” viselkedni veled. Ha érzed, hogy nem bírsz vele, akkor a szülőkkel ülj le beszélni, mert nekik biztosan van tapasztalatuk abban, hogy a kis gézengúzt hogyan lehet lekötni.

Ha a szülőkkel van problémád, érzed, hogy valami nincs rendben, akkor is velük kell beszélni először. Előfordulhat, hogy a szülők hazaviszik a munkájukat, a problémákat, fáradtak és úgy érzed, hogy te nem csináltál valamit jól és miattad van a feszültség. Ez kevés esetben van így. A legjobb, ha leülsz velük és megkérdezed, hogy elégedettek-e veled, mit csináljál máshogy, neked milyen meglátásaid vannak, min lehetne esetleg változtatni. Természetesen mindezt felnőtt módon kell elintézni, hogy ne érezzék azt, hogy bármilyen módon is kioktatod őket. Mindegyik országban más a kultúra, máshogy élnek az emberek, más szokásaik vannak, amik családok között is változhatnak és nem úgy zajlik, ahogy te felnőttél. Ezeket tolerálni kell, igyekezni kell beilleszkedni.

Sokan csinálják azt, hogy megbeszélik, melyik nap, mikor tartják a „heti megbeszélést” és akkor fix időpont áll a két fél rendelkezésére, hogy megbeszélhessenek mindent.

A kommunikálás nagyon fontos ebben az esetben. Sok aggódást, feszültséget és félreértést meg lehet oldani, ha mindent meg tudsz beszélni a szülőkkel és nem félsz attól, hogy elmond a véleményed.

Ha végül semmilyen lehetőség nem válik be, akkor megpróbálunk családot cserélni. Azért „megpróbálunk”, mert ez mindig nehéz dolog, sokmindennek kell passzolni. Nagyon nehéz pont a közelben, pont olyan családot találni, aki neked is megfelel, akinek te is megfelelsz, és akinek pont akkor van szüksége au pairre. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerüljön, de garantálni nem tudjuk. Ha nem sikerül megoldani, sajnos haza kell utazni ill. megoldani a szállást, és tovább keresünk.

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink