ALAPFOGALMAK

Az au pair olyan személy, fiú vagy lány, külföldi vendéglakó, aki egy családdal él együtt. Napi 5-7 órában gyerekekre vigyáz és besegít a házimunkába, ezért nem fizetést kap, henem zsebpénzt, és teljes ellátásban részesül. Nem minősül munkavállalásnak, hanem kulturális csereprogram.

Az „au pair” francia eredetű kifejezés, eredeti jelentése „egyenlő”, ma azonban már világszerte erre a speciális tevékenységre utalva használják. Valódi jelentése tehát gyakorlatilag: családtagként, egyenlőként kezelt. Ez arra utal, hogy az au paireket a befogadók a család tagjaként, egyenlő félként kezelik, ez a viszony pedig kölcsönös, még ha ideiglenes is.

Igen, az UK-ba helyezünk el MH – eket. Ez heti 40-50 óra munkát jelent. Egy része gyermekfelügyelet, másik része házimunka. Ide általában 25 évnél idősebb (felső korhatár nincs), jogosítvánnyal és elegendő tapasztalattal rendelkező jelöltet keresnek. A kereset 120-250 font hetente.

ORSZÁGOK

Igyekszünk az ilyen kérésekre is tekintettel lenni, de nem minden esetben tudjuk teljesíteni. Sok év tapasztalata alapján azt javasoljuk, hogy ne várost, helyet válassz, hanem családot. A leggyönyörűbb helyen is boldogtalan leszel, ha nem a megfelelő családnál élsz.

A legtöbb partnercégünk a IAPA (International Au Pair Assosiation, www.iapa.org) tagja, hosszú évek válogatása folytán alakult ki a most létező partnerkör. Tapasztalt, megbízható, sok éve működő cégekről van szó. Minden országban minimum 1, de van, ahol több partnerünk is van (pl. az UK 6 céggel dolgozunk együtt, hogy minden jelentkező gyorsan kapjon megfelelő családot).

INTERJÚ

Két interjún kell részt venned: az egyik a velünk folytatott személyes beszélgetés, a másik a családdal történő interjú skype-on vagy telefonon.Mindkét interjúra fel kell készülni!

 1. A velünk folytatott beszélgetésen megismerkedünk. Megkérdezzük, hogy miért abba az országba szeretnél menni, amit választottál. Miért gondolod úgy, hogy jó au pair lennél, milyen pozitív tulajdonságokat tudsz magadról mondani, milyen tapasztalatod van gyerekekkel, a családod hogy viszonyul a döntésedhez, éltél-e már külföldön, mi a hobbid stb. Természetesen te is felteheted kérdéseidet.
 2. A családdal történő interjún nagyon fontos, hogy a fejedben meglegyen az első és az utolsó mondat! Mindenféle kérdésre számítani lehet, sose tudhatod, hogy az adott család épp mire kíváncsi. Természetesen elsősorban rólad, családodról, tapasztalatodról, barátaidról, hobbidról kérdezgetnek téged. Nagyon fontos, hogy tudj kérdéseket feltenni! Volt már olyan eset, hogy egy lányt azért utasítottak vissza, mert egy kérdést nem tett fel az interjú alatt. Valószínű, hogy a lány mindenre választ kapott, amit meg szeretett volna kérdezni, vagy csak nagyon izgult, de a családnak úgy tűnt, hogy nem érdeklődik irántuk. Minimum 10-15 kérdést írjál össze a beszélgetés előtt.

Arról is érdemes listát írni, hogy milyen kérdéseket tudsz feltenni akkor, ha nem értesz valamit. Ne csak azt ismételgesd, hogy nem érted, hanem különböző variációkban tudj visszakérdezni. A beszélgetés közben jegyzetelhetsz is.

A személyiségedre kíváncsiak, ezért kötelező mosolyogni, nem a tökéletes nyelvtanod fogja eldönteni, hogy a család szimpatikusnak tart-e vagy sem. Írd fel egy lapra, hogy MOSOLY smile, és rakd magad elé!

JELENTKEZÉS

Ha a személyes beszélgetés után úgy döntünk, hogy alkalmas vagy, te pedig úgy döntesz, hogy belevágsz, akkor biztosan lesz családot. A kérdés már csak annyi, hogy mikor. Ez országonként változik, 1 héttől 2 hónapig terjedhet ez az időtartam (van, akinek 2 nap alatt találunk családot smile). Az UK-ban és Németországban a leggyorsabb, a déli országokban általában lassabb. Az USA ügyintézés több hónapig tart.

A legtöbb országba következők szükségesek a jelentkezés elindításához:

 • jelentkezési lap (formanyomtatvány)
 • karakter referencia (formanyomtatvány)
 • referencia arról, hogy már vigyáztál gyerekekre (formanyomtatvány)
 • orvosi igazolás a háziorvostól (formanyomtatvány)
 • levél a leendő családnak: itt magadról kell írnod, családról, iskolákról, tapasztalataidról gyerekekkel, hogy miért akarsz au pair lenni, személyiségedről, hobbid stb…
 • fényképek (ppt albumot szeretjük smile)
 • erkölcsi bizonyítvány
 • igénylés:
  • postai úton: postán kért igénylőlap kitöltésével
  • elektronikusan: ügyfélkapu segítségével a www.nyilvantarto.hu vagy a www.magyarorszag.hu weboldalakon
 • igénylése díjmentes (csak postaköltség van)
 • ügyintézési idő: az igénylés beérkezésétől számított 8 napon belül elkészül, ezután postázzák ki a megadott címre (az igénylés után minimum 14 nap, mire megérkezik)
 • sürgősségi ügyintézés
  • csak személyesen lehetséges a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala ügyfélszolgálatán (1094 Budapest, Balázs B. u. 35.)
  • a sürgősségi ügyintézés költsége 1300 Ft
  • az elkészült okmányt személyesen lehet átvenni legkorábban a kérelem benyújtását követő ügyfélfogadási napon, de legkésőbb 5 napon belül
 • érvényessége: 90 nap
 • fontos:
  • elegendő a BÜNTETLEN ELŐÉLET-re vonatkozóan igényelni
  • nem kell lefordíttatni
  • Ausztriában és Németországban nincs rá szükség

NYELVTUDÁS

Van. Németországban nagyon jó partnercéggel vagyunk kapcsolatban, akiknek a legtöbb nagyvárosban (pl. München, Stuttgart, Berlin, Köln) van kirendeltségük. Németországban nagyon sok család keres au pair-t, így gyengébb nyelvtudással is el tudnunk helyezni.

A család igényeitől függ, hogy ki milyen szinten várja el az adott nyelv ismeretét. Az elvárás mindenhol minimum alapszintű nyelvtudás. Egyrészt, mert az ismerkedés során skype-on / telefonon kell beszélgetni velük, másrészt, ha már kint tartózkodsz, meg kell tudnod értetni magad, és meg kell érteni őket. Képzeld csak el, ha esetleg történik egy baleset, és mentőt kell hívnod. El kell tudnod mondani mi történt, hova menjenek stb.

 • Az angol anyanyelvű országokban természetesen igen. Előfordulnak vegyes családok is, ahol az egyik szülőnek nem anyanyelve az angol. Izgalmas feladat egy több nyelven beszélő családnál élni smile.A nem angol anyanyelvű országokban jó, ha ismered az ország nyelvét is, de ez nem mindig feltétel.

Ausztria: elvárás a német nyelv erős alapszintű ismerete.

Belgium:
a francia területen elvárás a francia nyelv minimum alapszintű ismerete, a flamand területen a középszintű angol.

Dánia:
középszintű angol nyelvtudás az elvárás.

Egyesült Királyság: minimum erős alapszintű angolt várnak.

Franciaország: elvárás a francia nyelv középszintű ismerete, ha ez nincs meg, akkor a folyékony angol nyelvtudás (ilyenkor is kell alapszinten beszélni a franciát).

Hollandia: elegendő az angol nyelv erős alapszintű ismerete.

Írország: az angol nyelvtudás középszintű ismeretét várják.

Németország: elegendő alapszinten beszélni a németet.

Norvégia: középszintű angol nyelvtudást várnak, a norvég nyelvtudás nem elvárás.

Olaszország: sok olasz család azt várja, hogy az au pair tanítsa a gyerekeket angolra. Ha nagyon jól beszélsz angolul, nem elvárás az olasztudás.

Spanyolország: sok spanyol család azt várja, hogy az au pair tanítsa a gyerekeket angolra. Ha nagyon jól beszélsz angolul, nem elvárás a spanyol tudás.

Svájc: a német területen elvárás a társalgási szintű német nyelvtudás. Az ország többi részén társalgási szintű angolt várnak (a francia területen előny a francia).

Svédország: nem elvárás a svéd nyelv ismerete, de angolul kell, hogy beszélj középszinten.

USA: erős angol nyelvtudást várnak (több középszintet).

ÜGYINTÉZÉS

Telefonkártyát, illetve bizonyos esetekben telefont kap az au pair. A privát hívásaidat természetesen neked kell állnod, de a munkával kapcsolatos költségekhez hozzájárulnak a családok.

A bankszámla nyitásakor segít a család. Ahhoz hogy külföldi bankkártyád legyen, útlevélre van szükség.

Sok országban be kell jelenteni az au pair-t a helyi önkormányzaton. A szükséges ügyintézésben a család segít neked.

Az EU legtöbb országába az EU-s egészségügyi kártya kiváltása szükséges, ez sürgősségi ellátásra jogosít fel. Fontos, hogy Magyarországon fizesd a társadalombiztosításodat, mert ha ezt nem teszed, utólag behajtják rajtad. Mindenkinek, aki magyarországi állandó lakcímmel rendelkezik, köteles ezt fizetni, függetlenül attól, hogy hol él átmenetileg. Vannak országok, ahol a család köt beteg-, baleset- és felelősségbiztosítást pl. Németország, Hollandia, az USA. Ez esetben ki kell jelentkezni itthon, és nem kell fizetni az itthoni biztosítást.

Csak az USA-ba kell vízum (J1), amit teljes egészében az ügynökségek intéznek.

CSALÁD

A különböző országokban partnercégekkel állunk kapcsolatban, akik ismerik a családokat, és eldöntik, hogy alkalmasak-e au pair fogadására.

Általában betartják az előre megbeszélt szabályokat, de adódhat olyan helyzet, amire nem lehet előre felkészülni, de kezelni kell. Ilyen lehet pl. a gyerekek betegsége, szülők személyes problémái stb. Ilyen esetekben rendelkezésedre állunk, és szívesen adunk tanácsolat.A családok rugalmasságot várnak smile

Igen, kell a tapasztalat, de ez általában elég családi körben, ismerősöknél (kivétel az USA, itt több tapasztalatot várnak). Nem kell au pair tanfolyamot elvégezni!! A lényeg, hogy szeretni kell a gyerekekkel foglalkozni.

Igyekszünk a gyerekek korára vonatkozó kívánságokat is teljesíteni. Ahol pici baba van, ott előny a tapasztalat babákkal. Sok olyan kisgyerekes család keres au pairt, ahol van egy nagyobb gyerkőc is, és főként rá kell vigyázni.

A nagyobb vagy a kisebb gyerek a nehezebb feladat? Az 1 éves nem fog visszabeszélni, a 6 éves már igen. Az 1 éves nem tudja megmondani, mi fáj, a 6 éves igen. Melyik a könnyebb? smile Speciális végzettséget nem igényel a kisebb gyermek, de minimális tapasztalat szükséges.

Igen, a legtöbb ország esetében több család is látja az adatlapodat. Angliában, az USA-ban gyakran beszélnek a lányok több családdal.

Németországban, Franciaországban, Ausztriában viszont egy au pair csak egy családdal beszél, és először döntést kell hozniuk. HA NEM a döntés, akkor láthat másik adatlapot a család is és az a pair is.

Képzeld csak el: ha egy au pair 8 családot kap, a család pedig 8 au pairt, akkor kicsi az esélye, hogy egymást választják. Természetesen senkit nem beszélünk rá az első családra.

A családkeresést a legjobban a randizáshoz tudnánk hasonlítani: ha megteszik egy fiú nem mondod neki, hogy légyszi várj rám egy picit mert még 3 másikkal is meg akarok ismerkedni smile Ami jó, azt nem szabad elszalasztani!

Sokmindent smile Kapsz egy adatlapot róluk az alapvető információkkal, fényképekkel, sokan levelet is írnak az au pair-nek. Ezek mellett telefonon/skype-on is beszélni fogtok. Itt minden olyan kérdést tudtok tisztázni, ami az adatlapról hiányzik.

Nem könnyű beilleszkedni egy más kultúrával rendelkező, idegen családba. Elsősorban neked kell alkalmazkodnod, legyél nyitott és érdeklődő! Ha te így állsz a családhoz, ők is így fognak állni hozzád!

Ne ülj a szobádban esténként, és ne a családoddal beszélj skype-on a szabadidődben. Éld meg, hogy más országban vagy, láss és tapasztalj! A honvágy mindenkit elér előbb vagy utóbb, és tenni kell érte, hogy elmúljon. Hívj minket bátran, ha nehézségeid vannak. Segítünk!

Ez attól függ, hogy mennyire passzoltok a családdal, mennyire találjátok meg a közös hangot. Ez az együttélés során derül ki leginkább, bár a skype beszélgetés alatt is sejthető. Személyiségfüggő, hogy kit mennyire fogad be a család. Van, aki a legjobb barátjának tekinti az au pairt, vele tölti a szabadidejét is. Nem minden au pair-nek van erre igénye. Van, aki szeret a vendéglátó családja nélkül tölteni a hétvégét, és külön programokat szervez. Ez is érthető.Lényeg, hogy az igények egyezzenek smile

Minden esetben külön szoba áll az au pair rendelkezésére, sok helyen külön fürdőszoba is. Előfordul, hogy az au pair külön bejáratú apartmanban lakik, vagy teljesen máshol él (pl. Párizsban gyakori ez).

A klasszikus felállás, hogy együtt laknak.

Ha valami egyszer az internetre felkerül, azt onnan többet nem lehet teljesen eltávolítani. A családok érzékenyek erre, engedély nélkül nem szabad semmit sem feltölteni a facebook-ra. Sem a gyerekek képét, sem a házról, sem a szobádról készült képeket. Beszéld meg velük, ha ilyen terveid vannak. A család döntését mindig tartsd tiszteletben!

KIUTAZÁS

Az optimális időtartam 10-12 hónap, ez mind neked, mind a családnak a legjobb. Minimum 6 hónapra kell menni a legtöbb országba, de nyári időszakban Olaszországba, Spanyolországba, Angliába és Ausztriába rövidebb, 1-3 hónapos időtartamra is ki lehet utazni.

1-max. 2 év. Tapasztalatok alapján a legtöbben egy évig maradnak, de . Vagy más munkára, gyakran előfordul, hogy hosszabbítana a lányok / fiúk (az USA-ban gyakori), esetleg elmennek más országba smile

Belgiumban, Hollandiában, az USA-ban és Dániában fizetik, máshol nem. A többi országba neked kell fizetni.

Nem, ez nem szokás. Helyette esetleg megajándékozhatnak egy repülőjeggyel, ha valamikor haza utazol, de csak akkor, ha elégedettek veled. Tegyél meg mindent, hogy jól végezd a munkádat, és ők ezt így vagy úgy honorálni fogják.

A repülőjegy költsége mellett minimum 1 heti zsebpénznek megfelelő összeget érdemes kivinni. Általában a családok hetente fizetnek zsebpénzt, ezért 1 hét múlva már lesz pénzed.

Szinte mindig kimennek az au pair-ért a repülőtérre / állomásra, ha nem, akkor taxit küldenek. Az au pair-ek mindig biztonságosan megérkeznek, eddig még senki nem veszett el smile

Ahogy érzed, de a legtöbb au pair visszaérkezéskor azt mondja, hogy túl sok dolgot vitt magával. Odakint úgyis fogsz vásárolni, még akkor is, ha nem a shoppingolás a hobbid. Ágynemű, törölköző nem kellenek.

FELADATOK

Kétféle feladat van: gyermekfelügyelet és házimunka

Házimunkába az alábbi dolgok tartoznak: (ezt rugalmasan kell kezelni, mert nincsenek kőbe vésett szabályok)

 • mosogatás (ha mosogatógép van, akkor bepakolás, beindítás, kipakolás is!!!)
 • egyszerűbb ételek készítése a gyerekeknek (ha valaki jól főz, és a család igényli, akkor magyar ételeket is lehet készíteni nekik)
 • konyha tisztán tartása
 • mosás, teregetés
 • a gyerekek ruháinak vasalása
 • tiszta ruhák elrakása
 • porszívózás
 • portörlés
 • gyerekek ágyának rendbe rakása, és az ágynemű áthúzása
 • a gyerekek fürdőjének takarítása
 • a saját szobád és fürdőd (ha van külön) tisztán-, rendben tartása
 • vásárlás (de nem az egész családra, pl. a gyerekek uzsonnájához kenyér, felvágott, zöldség, stb.)
 • kutyasétáltatás, háziállatok etetése
 • szemetes kiürítése

Minden egyeztetés, megállapodás kérdése. Az alábbiak nem tartoznak az au pair feladatkörébe, de természetesen van lehetőség, be lehet segíteni a családnak. Ha pl. ha valaki imádja a növényeket, akkor a család engedélyével akár be is segíthet a kerti munkákba; ha pedig az ablakpucolás a mindene, akkor az anyuka valószínűleg nem fogja visszatartani.

 • kertészkedés
 • ablakpucolás
 • tavaszi nagytakarítás
 • a sütő kisúrolása
 • szőnyeg takarítás
 • autómosás
 • heti nagybevásárlás
 • állatok idomítása
 • neveletlen, nem szobatiszta állatok utáni takarítás
 • szülők ágyának rendbe rakása
 • szülők ruháinak vasalása
 • szülők fürdőszobájának takarítása
 • ékszerek, étkészletek tisztítása
 • a családi nagy étkezésekre főzni (kivéve, ha valaki nagyon szeret főzni, és ebbe a család is beleegyezik)

Vasalni tilos, biztonsági szempontból, ha épp gyerekekre vigyázol!

ZSEBPÉNZ

Leggyakrabban igen, de ezt is egyeztetni kell a családdal.

Ez tőled függ smile, de ne ebből akarj meggazdagodni, ez az időszak nem erről szól smile
Legyenek élményeid, ezek néha pénzbe kerülnek smile

A zsebpénzzel 100%-ig te rendelkezel. Természetesen, ha pl. tusfürdőre van szükséged, akkor azt neked kell megvenni, a fagyi, kávé a barátokkal is a te költséged. Ezek mellett még a nyelviskolát is neked kell fizetni a legtöbb országban.

Azt hogy készpénzben vagy bankkártyán kapod a fizetést, azt a családdal kell megbeszélni. Ha ők ragaszkodnak az utaláshoz, akkor érdemes bankkártyát csináltatni, mivel az itthoni számlákra nagyon drága az utalás. Angliában pl. inkább készpénzben fizetnek a családok, Németországban viszont inkább számlára utalnak.

SZABADSÁG

A munkaórák száma az ország szabályai szerint változik: pl. Németországban 30 óra/hét, Ausztriában 20, az UK-ban 25-35 között változik a család igénye szerint. A többi szabadidő, de ezt nehéz számszerűsíteni, hiszen az au pair-kedés egy kölcsönös adok-kapok. A családdal eltöltött vacsora, kirándulás nem számít munkának.

A hétvégék általában szabadok, de esetenként előfordulnak olyan olyan családok, akik más beosztásban dolgoznak (pl. orvosok, akik néha hétvégén ügyelnek), ilyenkor változik az időbeosztás. Az au pair munkához hozzátartozik heti 2 esti gyermekfelügyelet, amikor a szülők elmennek kikapcsolódni (vacsi, mozi stb.). Ebből egy hétvégére esik. Nem élnek vele mindig, de a lehetőség adott számukra. Ezen kívül jár még két hét – 24 munkanap nap szabadság, ami szintén az ország szabályozásától függ. A weboldalon a kondíciók alatt megtalálod a részleteket.

Mindig a családdal kell egyeztetni, közösen kell eldönteni. El kell fogadni, ha nem tudsz hazamenni, mert a családnak éppen akkor van rád szüksége, amikor te szeretnél szabadságra menni. Határ közeli országokból gyakrabban lehet hazautazni a kis távolságok miatt, de egyeztetni kell a családdal ez ügyben. Minden hétvégén azért nem lehet hazajönni, mert az au pair program része, hogy heti 2 alkalommal este is kell vigyázni a gyerekekre, hogy a szülők elmehessenek kikapcsolódni. Ebből egy hétvégére esik. Ezzel nem mindig élnek a családok, de a lehetőség megvan rá. Általában pár havonta van lehetőség a hazautazásra.

Igen, pénztárca és kedv kérdése smile. Csodás helyeken járnak au pair-jeink, akik az USA-ban vannak. A Facebookon nyomon követjük őket, ill. blogjukat olvassuk.

NYELVISKOLA

Az itthon szerzett nyelvtudás sokszor össze sem hasonlítható az anyanyelvi környezetben szerzett tudással. A nyelv tanulása az au pair – ség lényege. A nyelvtanulás hozzá tartozik a programhoz. Nem kötelező végig iskolába járni, de egy ideig mindenképp fontos. Az első kapcsolatok, ismeretségek valószínűleg itt alakulnak majd ki.

Igen, de alkalmazkodni kell a család időbeosztásához ebben a kérdésben is.

Nagy fejlődést fogsz elérni, de nem elég, ha csak „ragad rád a nyelv”, tudatosan kell fejleszteni, szorgalmasan tanulni. A legtöbben azt mondják, hogy nagyjából 3 hónap után éreznek jelentősebb fejlődést, amikor már nem kell azon gondolkodni, hogy mit mondjál, csak jönnek a szavak maguktól. Középszintről egy év után biztosan tudsz felsőfokú vizsgát tenni smile

A legtöbb országban neked kell fizetned a nyelvtanfolyamot a zsebpénzedből. Ez alól kivétel Hollandia, Ausztria (itt 50%-ot fizetnek), az USA (lásd az országok kondícióiba). Általában az ország nyelvére befizetett nyelvtanfolyamokhoz járulhatnak hozzá, Hollandiában lehet választani, hogy angolul vagy hollandul akarsz-e tanulni.

Igen, saját költségre, de csak akkor, ha már nagyon nagyon jól megy az angol.

Van lehetőség nyelvvizsgát csinálni. Érdemes olyan választani, ami itthon is akkreditált, tehát elfogadják. A nyelven kívül azt tanulhatsz, amit szeretnél, van rá időd és ki tudod fizetni smile

PLUSZMUNKA

Sokan vállalnak plusz munkát az au pair feladatok mellett (pl. takarítás, babysittelés, kutyasétáltatás). A családok támogatják ezt, de mindenképpen egyeztetni kell velük. Természetesen a plusz munka nem mehet az au pair feladatok rovására, vagyis mindig a család az első!

Az USA-ban heti 45 órát kell dolgozni, ennyi munka mellett nem fog menni (és nem is engedik meg).

PROBLÉMA ESETÉN

A problémák megoldásának első lépése mindig a nyílt kommunikáció. Ez a legtöbb esetben segíteni szokott. Ha nem válik be, akkor jövünk mi, illetve a partnerügynökség a képbe. Ha mi sem tudunk segíteni, akkor lehetőséged van családcserét kérni. Erre kizárólag akkor kerülhet sor, ha a vendéglátó családdal komoly konfliktus alakult ki. Nem indokolja a családcserét, ha nem vagy elégedett a lakókörnyezeteddel. Mi igyekszünk legjobb tudásunk szerint eljárni, hogy a lehető leggyorsabban találjunk új vendéglátó családot. Igyekszünk figyelembe venni az Au-pair igényeit, de neked is rugalmasnak kell lenned a lakhelyet, a gyerekek számát, korát, a kezdési időpontot és a zsebpénzt illetően. A családcsere egyszeri lehetőség!

Bármilyen problémáddal fordulhatsz hozzánk! Sokat beszélünk az au pair-ekkel, főként a kint tartózkodás elején. Keress minket, ha honvágyad van, ha gondod van a gyerekekkel, vagy konfliktus a szülőkkel. Szívesen adunk tanácsot. Külföldi partnercégünket is felkeresheted, ha kérdésed, problémád van.

Alapvetően 2 hét felmondási idő van. Haza lehet utána jönni, de korrekten kell ezt kezelni, minél előbb tudatni kell a családdal a döntésedet, hogy ők is fel tudjanak készülni a távozásodra.

EGYÉB

Sajnos nincs ilyen, de ha valaki nagyon lelkes, akkor megírhatja smile.

Igen, de a lehetőségek mindig attól függenek, hogy milyen környéken laksz, mi elérhető és megfizethető.

Nem találtál választ kérdésedre?

Írd meg nekünk a kérdésed!

Családjaink

Legfrissebb élménybeszámolóink